A mai világban az időnek és sebességnek fontos szerepe van, mindezt azonban a megbízhatósággal és a magas színvonalú szolgáltatásokkal kell összekapcsolni. Az Árufuvarozás olyan megoldást kínál, melyben a három lényegi dolgot egyesíti: pontosság, megbízhatóság, optimális ár.

Számos szállításra váró szabad jármű és szállítmány naponta Magyarországon

Regisztráljon Ingyenesen Az

Ezt a megoldást az expedíciós házak megjelenése kínálja, amelyek közvetítőként funkcionálnak a fuvarozók (akik szabad szállítókapacitással rendelkeznek) és a gyártók / forgalmazók (akik szállításra váró rakománnyal rendelkeznek) között.

Az expedíciós ház aktív résztvevője az áruszállítás folyamatának, szerepe a kereslet és kínálat optimalizálása, ezáltal minden érintett fél elégedett a projektmenedzsmenttel. Az Árufuvarozáson belül az expedíciós ház célja, hogy megfelelő megoldást találjon azon cégek számára, akik szabad szállítókapacitással, vagy szállításra váró rakománnyal rendelkeznek.

Expedíciós ház lehet minden olyan vállalkozó, aki megrendelés alapján szervezi a szállítást, anélkül, hogy az árut ő maga hordozná. Ez egy biztonságos környezetet teremt a kereslet és kínálat kielégítése érdekében.

Az árufuvarozásban való ilyen jellegű részvétel legnagyobb előnye az, hogy lehetőség nyílik a fuvarozók / megrendelők összes igényeinek teljesítésére. Az expedíciós háznak képesnek kell lennie társítani a piaci ajánlatokat, függetlenül a célállomástól (belföldi vagy nemzetközi) és a szállítandó anyagok típusától (építőanyag, gépek, járművek, műanyag, bútorok, stb.).

A fuvarozók szempontjából az expedíciós házak kiváló üzleti partnerek, hiszen a rendelkezésre álló tehergépjárműveknek nem kell többé a parkolókban várakozni, hiszen sokkal gyorsabban találnak szállítandó készletet a szabad szállítókapacitáshoz. A legtöbb esetben a visszaútra is van szállítandó áru, így megszűnik az egyirányú szállítás fogalma.

A gyártók / forgalmazók esetében az expedíciós ház belépése a folyamatba kiküszöböli annak lehetőségét, hogy a szállítandó rakomány a gyártó raktárjában maradjon, egyben biztosítja, hogy az áru a megfelelő helyre, a megfelelő időben, biztonságban eljusson. A három fél között létrejövő szerződés biztonságos és egyben bizonyos kikötésekkel rendelkezik minden, a szállítás során bekövetkező nem kívánt esemény bekövetkezésére.

Másik oldalról nézve, az expedíciós házaknak hátrányai is vannak. Az első jelentős hátrány, ami megakadályozhatja a szállítók / gyártók közötti együttműködést, az a szállítások megszervezéséért felszámított jutalék. Minden expedíciós háznak van egy bizonyos költsége, amely lehet az áru értékének bizonyos százaléka, egy, a szerződésben mindkét fél által elismert fix összeg.

Ez a költség könnyen megtakarítható, ha a cég regisztrálja magát ingyenesen az kereskedők / gyártók számára létrehozott oldalon. Az ilyen oldalak nem kérnek jutalékot, és kiváló lehetőséget biztosítanak arra, hogy megfelelő üzleti partnet találjanak, ami kiemelten fontos ezen a piacon.

Más szóval, ki kell használni annak a lehetőségét, hogy semmilyen extra költség ne jelentkezzen, és a szabad szállítógépjárművek or the szállítandó áruk ingyen és biztonságosan érjenek célba, más közvetítők igénybevétele nélkül.